Metsämieliohjaus

Metsän ja luonnon hyvinvointivaikutukset ovat kiistattomat, jo 20 minuutin luonnossa oleilun jälkeen on voitu todistaa verenpaineen laskua ja stressitilan helpottumista kehossa.

Metsämieli on Sirpa Arvosen kehittämä luonnollinen menetelmä, joka perustuu mielen taitojen vahvistamiseen luonnon hyvinvointivaikutuksia hyödyntäen. Metsämielimenetelmä ei ole terapiaa, vaan pohjautuu luonnolle altistumiselle ja sen vaikutusten vastaanottamiselle. 

Metsämieliohjauksessa mennään yleensä metsään, mutta tarvittaessa metsämieliohjaus onnistuu myös puutarhassa, takapihalla tai puistossa. Ainoana vaatimuksena on, että ympärillä on luontoa, kukkia, puita.

Metsämieliohjaus pohjautuu luonnossa tehtäviin yksilöharjoitteisiin. Harjoitteet eivät vaadi liikunnallista kyvykkyyttä, eikä metsämielessä tule hiki. Metsämieliohjaus on lempeää, rauhallista ja jokaiselle yksilöllisesti koettavaa ohjattua toimintaa luonnossa.

Metsämieliharjoitteet tehdään ajan kanssa rauhassa keskittyen ja niiden aiheuttamia tunteita ja ajatuksien kuunnellen. Harjoitteilla pyritään omien mielen taitojen vahvistamisen kautta tukemaan arjen haasteista selviytymistä, elämästä nauttimista ja jaksamista. Samalla nautitaan puhtaasta luonnosta, hiljaisuudesta ja happirikkaasta ilmasta. 

Tarjoan metsämieliohjausta sulan maan aikaan huhti-lokakuun aikana.

Metsämieliohjaus käy myös liikuntarajoitteisille henkilöille harjoitteita soveltaen.

Metsämieliohjaus sopii hyvin osaksi työhyvinvointipäivää, kaveriporukoille tai kenelle tahansa luonnossa liikkujille. 

Palaa kaikkiin palveluihin.